tisdag 9 februari 2010

I det enkla......

Hej på er!

Jag är mitt inne i en rensningsperiod nu och går igenom alla små vrår som finns i huset.

Det slår mig då att oj oj oj så mycket man samlar på sig! Varför ska det vara så svårt att slänga saker? Vad är det som gör att man krampaktigt spar, spar och åter spar på en massa saker som nästan aldrig används?

Och det hela blir inte bättre av att jag och min man är likadana på den fronten.

Ta bara min garderob som exempel. Tog mig i kragen nu och rensade ut gamla gamla snygga glittriga partytoppar, små söta korta kjolar mm mm. Insåg att jag snart är 2 barnsmamma och krogen är ett ställe som jag inte besökt på några år nu. Varför hade jag sparat alla dessa kläder?? Och om jag nu skulle klä på mig de tajta små plaggen (märkligt, de måste ha krympt i tvätten, satt inte så bra som jag minns att de en gång gjort, hi hi!) så ser det nog mer patetiskt ut om jag som snart fyller 30 försöker efterlikna en 20 åring....... Hmmm.....

På något underligt sätt har vi på tre år i vårat hus lyckas fylla 200 kvm villa och 150 kvm uthus till bredden. Hur blev det så frågar jag mig ibland? Dels så har vi ju min man som är totalt köpgalen på auktioner, loppisar och Blocket. Sen har vi svårt att säga nej om någon ska slänga nåt, då tar vi emot det utan att veta vart vi ska ha det och det hamnar i lager i uthuset.

Men som sagt, nu är jag på rensningshumör så här ska allt så småningom få sin granskning om det är något att behålla eller inte. Att ha loppis är perfekt, då får nån annan nytta av det som inte vi behöver längre. Så till våren får vi nog se till att sälja snarare än att köpa på loppis!

Men därför blir jag nöjd över mig själv att jag trots allt "skalar" av vissa delar av vårat hem och inte plottrar upp det med en massa saker. För som orden säger:

I det enkla bor det vackra....

På det här lilla skåpet har jag valt att hålla vasen tom för jag tycker den är så vacker som den är, helt för sig själv. Enkelt och fint utan en massa krusiduller.

Nån mer som har samlarmani?
Kram!!

7 kommentarer:

 1. Oja! Samlarmani ++ har vi här, både make och jag. "Kan ju vara bra att ha" Har en massa möbler jag inte vill göra mig av med förren om ca 1,5 år då två av barnen troligen skaffar eget boende och kanske vill ha.... Litet hus har vi också.
  Älskar att titta på bilderna från ert hem, så rent och fiiiint! Här är det bara stökigt och plottrigt med en massa saker överallt. Ska försöka orka rensa jag med snart, tack för inspiration! Kraaaaaaaaam!!

  SvaraRadera
 2. Där har jag tur som inte har så mycket plats för kläder;-) Kläder rensar jag ganska ofta. Men jag är samlare av stora mått när det gäller andra saker... Har ett till brädden fyllt källarutrymme. Jag har lovat mannen att han skall få hälften av utrymmet (jo, tjena, fingrarna i kryss bakom ryggen) och vi skall rensa nu i vår. Rensa med feng shui-boken är utlånad och skulle komma väl till pass nu. Den påminner om det enkla i att "travel light" genom livet;-)

  Ha en fin dag!
  Kram
  A

  SvaraRadera
 3. Hej Vännen!!
  Vi var likadana som Er förut....
  Men nu har vi ändrat oss lite faktiskt, alltid något!! Vi rensade ut och lämnade in till auktion i mitten av januari, det var skönt!!
  Men jag fyller ju på hela tiden....
  Ha det bäst!!
  Kram Kram Malin

  SvaraRadera
 4. he he..ja blir fort fullt i mine klesskap å,deilig med rensing,
  flink du er,
  klem fra sylvia

  SvaraRadera
 5. Jag försöker rensa mellan varven men av någon konstig anledning så fylls det på med massor av saker.
  Jag gav några av mina glittertoppar till Saga, blir lagom som glittriga klännigar när de leker.

  Kram
  Malin

  SvaraRadera
 6. Enkelt och stilrent skåp! Brukar också försöka att rensa ut bland kläder och prylar med jämna mellanrum. Har nyligen slängt en del toppar a la 20-åringar då jag insett att de inte passar på en 30-årig tvåbarns mamma... Största rensar rycket gjordes efter att ha läst ut boken "Att rensa i röran med Feng Shui"- en bok som kanske passar?
  Kram Maria

  SvaraRadera
 7. Nja... samlarmani har jag kanske inte. Men jag håller med, i det enkla bor det vackra!

  Var har du köpt lyktorna?

  Ha en bra dag!

  SvaraRadera

Våran inredningsfilosofi

Våra tankar kring att forma ett hemtrevligt bohag handlar om ett evigt skapande.
Vi föredrar det billiga framför det dyra.
Det är roligare att hitta en gratis guldklimp i en container än att köpa en dyr sten i en affär.
Att hitta saker med själ och att handla med känsla.
Att skapa sina egna små ting med hjälp av små medel.
Vi gillar att blanda gammalt och nött med lite nytt i en härlig kombination som för tankarna bakåt i tiden.
Vi gillar att visa att inredning inte behöver vara dyrt bara man är kreativ och letar fynd på rätt ställen.
Man behöver inte ha diamanter i fickan för att kunna ha ett hem att trivas i.
Det kära ni, det är våran inredningsfilosofi.

Follow this blog with bloglovin

Follow Snövita drömmar

Välkommen tillbaka!

Välkommen tillbaka!